چگونه ماشین را روشن و حرکت کنیم
نویسنده : محمد پارسایی | زمان انتشار : 07 اسفند 1399 ساعت 13:57
آموزش رانندگی از صفر تا صد برای مبتدیان + نمونه سوالات آیین نامه رانندگی
پیش به سوی رانندگی حرفهای : نکات مهم در آموزش رانندگی
در صورتی که اولین قدمها را برای تبدیل شدن به راننده حرفهای برمیدارید، با ما همراه باشید تا گام به گام به هدف خود نزدیکتر شوید. در ادامه با آموزش رانندگی از صفر برای مبتدیان با شما همراه خواهیم بود.
تمامی مفاهیم مورد نیاز به زبان ساده و به صورت اصولی آموزش داده خواهد شد. اموزش رانندگی مبتدی نیاز به تجربه و تخصص دارد تا در کمترین زمان و با بالاترین کیفیت هر آنچه برای حرفهای شدن لازم است در اختیارتان قرار گیرد.
تیم تخصصی ما سالها تجربه و تخصص خود را با ارائه مطالب آموزشی در اختیار شما گذاشته است. با آموزش رانندگی مبتدی قدمهای اول خود را به سمت حرفهای شدن بردارید.
👮 فیلم کامل آموزش رانندگی با پراید
فیلم اول :
👮 دانلود فیلم آموزش رانندگی عملی به زبان فارسی
فیلم دوم :
لینک دانلود فیلم اوللینک دانلود فیلم دوم
اگه میخوای تو آزمون کتبی خیلی راحت قبول بشی حتما مطالب زیر رو مطالعه کن :
در این جزوه آموزشی قصد داریم تلههایی را که هنرجویان را گرفتار میکند و باعث میشود که در آزمون شهری رد شوند را آموزش دهیم.
قیمت : ۶۵۰۰ تومان با فرمت : pdf
👮 گام اول در آموزش رانندگی از صفر برای مبتدی
آموزش رانندگی آسان
اولین مانع بر سر رانندگی آشنایی با کلیات خودرویی است. به طور کلی در همه خودروها موارد زیر اولین المانهایی است که توجه هر تازهکاری را به خود جلب میکند.
اولین بار که قرار است پشت رل بشینید، صندلی، پدال، آینه، ترمز دستی، دنده، فرمان ۶ موردی است که ابتدا توجه شما را جلب خواهد کرد. هر کدام از این موارد جزئیاتی دارد که باید گام به گام با آنها آشنا شوید. عجله نکنید. با حوصله کنترل همه اجزای ماشین را به دست خواهید گرفت.
👮 آموزش تئوری رانندگی
✅ پیش از هر چیز محل نشستن باید مطابق بدن شما تنظیم شود. پس اولین موردی که باید با آن آشنا شوید صندلی راننده است:
۱- صندلی راننده: قرار است مدت طولانی بر روی آن بنشینید پس باید راحت باشد و برای ایجاد دید مناسب تنظیم شود. پس صندلی را دقیق مطابق شرایط بدن خود تنظیم کنید طوری که کامل به پدال و فرمان دید داشته باشید. کمی حوصله به خرج دهید تا بهترین جای صندلی برای خود را پیدا کنید.
اموزش رانندگی با دنده دستی
✅ پس از نشستن پشت فرمان نگاهتان به پایین میافتد. سه پدال پیش روی شما قرار گرفته؛ تا زمانی که با ماشین دندهای کار میکنید این سه پدال هر دو پای شما را درگیر خواهد کرد:
۲- پدالها : پدال سمت چپ کلاچ است که با دنده مرتبط است. پدال وسط ترمز و پدال سمت راست گاز است.
✅ پس از شناخت پدال به سراغ آینهها بروید. آینهها چشمان دیگر شما هستند تا از اطراف خودرو اطلاع حاصل کنید:
۳- آینهها : آینه داخل ماشین ، باید طوری تنظیم شود که پشت ماشین به خوبی دیده شود، دو آینه بغل نیز برای پوشش سمت راست و چپ ماشین با توجه به دید شما تنظیم میشود.
✅ نگاهی به سمت راست خود بیندازید، بین دو صندلی یک دسته قرار دارد:
۴- ترمز دستی: علاوه بر ترمز پدالی ماشین، ترمز دیگری نیز تعبیه شده که کاربرد آن با ترمز پدالی متفاوت است. هنگامی که پارک کردهاید این ترمز را بالا میکشید، زمانی که قرار است راه بیفتد ترمز دستی را پایین میآورید یا اصطلاحا ترمز دستی را میخوابانید.
بنابراین اگر اولین بار پشت رل نشستید، صندلی و آینه را تنظیم کردید، باید ترمز دستی را بخوابانید.
✅ نوبت به بخشهای مهمتر و پیچیدهتر خودرو میرسد، دنده پنجمین بخشی است که باید با آن آشنا شوید و پس از مدتی در کار با آن تسلط پیدا کنید:
۵- دندهها: با ما همراه باشید که آموزش صفر تا صد کار با دنده را به شما آموزش دهیم:
اکثر خودروها دارای ۵ دنده هستند. به راهنمای روی دنده نگاه کنید. برای آنکه بتوانید دنده را در حالت روشن ماشین حرکت دهید به کلاچ نیاز دارید.
دنده ۱: کمی چپ و بالا، سنگینترین دنده ماشین که هنگام راه افتادن باید از این دنده استفاده کنید.
پس تا به اینجا پس از تنظیم صندلی، آینه و بستن کمربند، دنده را خلاص میکنید و استارات میزنید، پای سمت چپ را بر پدال کلاچ تا انتها فشار میدهید، موقعیت دنده را ( کمی چپ و بالا ) دنده یک قرار میدهید، پای سمت راست را بر روی گاز فشار میدهید و خیلی آرام کلاچ را بالا میآورید تا رها شود.
ماشین راه میافتد. اگر گیج شدید نگران نباشید، بارها و بارها تمامی نکات پیش از روشنکردن ماشین تا لحظه حرکت را با شما مرور خواهیم کرد. فعلا به سراغ بقیه دندهها برویم:
دنده ۲: بالا بردن دندهها همگی شبیه به هم است تنها باید جای دنده را یاد بگیرید و سرعتی که برای تعویض دنده بهترین است را بشناسید. برای رسیدن به دنده ۲ همان دنده ۱ را پایین آورید. پس محل دنده دو چپ است و پایین.
چه زمان باید به دنده دو برویم؟ ماشین به حرکت در آمده به سرعت ۱۰ رسیده. الان زمان دنده دو است. یادتان نرود کلاچ را تا ته فشار دهید، دنده ۲ بگذارید و گاز را فشار دهید تا پیش از رسیدن دور موتور ۲ گاز را پر کنید.
خلاص کردن دنده: پیدا کردن وضعیت خلاص دنده ساده است. وسط دنده خلاص است و در این محل به راحتی به راست و چپ میپیچد.
محل دنده عقب و سایر دندهها نیز به راحتی پیدا میشود و روش مشابهی دارد. برای آموزش گام اول تا همین جا کافیست.
✅ فرمان شاید اصلیترین جزء ماشین باشد:
۶- فرمان در همه ماشینها به یک فرم است. محل درست قرارگیری دست بر روی فرمان را در مراحل بعدی آموزش میبینید. تسلط بیشتر بر فرمان ماشین نشان از قابلیت بالای رانندگی دارد.
👮 گام دوم اموزش رانندگی از صفر برای مبتدیان
تا اینجا اجزای ماشین را شناختید و میتوانید ماشین را به حرکت درآورید. گام دوم شناخت ابتداییترین شیوههایی است که در رانندگی کاربرد دارد. آموزش رانندگی از صفر برای مبتدیان پس از راهانداختن ماشین باید به سمت یادگیری مواردی بروید که رانندگان در اولین مواجهه خود با خیابان تجربه خواهند کرد.
👮 آموزش رانندگی برای مبتدیان در گام دوم: چگونه ماشین را نگهداریم؟
ماشین راه افتاده، باید بتوانید آنرا نگه دارید. آموزش رانندگی از صفر برای مبتدیان در گام دوم پس از راه افتادن، به شما آموزش میدهد که چگونه خودرو را متوقف کنید:
ایستادن ساده است. ترمز را فشار دهید، سرعت که به زیر پانزده کیلومتر رسید پای چپ بر روی کلاچ و دنده را خلاص کنید. سرعت ماشین را صفر کنید.
👮 آموزش رانندگی برای مبتدیان در گام دوم: از دنده معکوس چگونه استفاده کنیم؟
سرعت خود را کاهش دادید؟ باید دنده معکوس بکشید تا با سرعت تنظیم شود. مثلا اگر دنده سه بودید و به هر دلیل سرعت به سی کیلومتر رسید، کلاچ میگیرید، از سه به دو دنده را تغییر میدهید. پس از مدت کوتاهی جای دندهها را به خوبی یاد خواهید گرفت.
👮 اموزش رانندگی برای مبتدیان در گام دوم: برای گردش به راست چه اقداماتی باید انجام دهیم؟
قرار است از کوچه باریکی وارد شوید یا به سمت راست بپیچید؟ احتمال برخورد جلوی ماشین به جدول یا جوی آب وجود دارد. چاره چیست؟ پیش از چرخیدن به راست ابتدا باید مطمئن شوید که جلوی ماشین از جدول عبور کرده، ۲ متر پیش از پیچیدن نیم دور فرمان را به چپ بچرخانید تا زمانی که خیالتان از برخورد با جدول راحت شود.
برای این کار چک کنید داشبورد از جدول عبور کرده باشد. پس از آن به راست بپیچید. پس نکته اینجاست، در گردش به راست؛ احتمال برخورد با جدول وجود دارد؛ برای جلوگیری از برخورد، کمی به چپ بپیچید. فقط حواستان پیش از چرخاندن نیم دور فرمان به سمت چپ باشد که ماشینی عبور نکند.
👮 آموزش رانندگی برای مبتدی : برای دور دو فرمان و یک فرمان چه نکاتی باید رعایت شود؟
قرار است دور بزنید. اگر خیابان عریض است، با یک دور چرخاندن فرمان دور زدن شما تکمیل میشود. حق تقدم را رعایت کنید و دور بزنید. اما اگر خیابان عرض کمی دارد باید از دور دو فرمان استفاده کنید.
👮 چگونه دور دو فرمان بزنیم؟
به پشت سر خود نگاه کنید. اگر ماشینی نبود راهنمای چپ بزنید، فرمان را به سمت چپ تا انتها بچرخانید، آنقدر میروید تا به طرف دیگر خیابان برسید، دیگر امکان جلو رفتن ندارید نوبت دنده عقب است، کلاچ بگیرید، دنده عقب بگذارید و اینبار فرمان را به سمت راست بچرخانید.
این کار را تا نیمه خیابان ادامه دهید. در این مقطع ماشین چرخیده اما صاف نیست، حال دنده یک بگذارید و فرمان را تا صاف شدن در مسیر قرارگرفتن خودرو به چپ بچرخانید. دور زدن کامل شد.
👮 اموزش رانندگی برای مبتدی در گام دوم: برای حرکت آهسته در ترافیک چگونه عمل کنیم؟
برای حرکت آهسته یا حرکت سانتیمتری باید حرکت لاکپشتی ماشین را یادبگیرید. این حرکت در دنده یک انجام میشود. راهکار به این صورت است: کلاچ را تا انتها فشار میدهید، دنده یک، با فشار ثابت پدال گاز را فشار میدهید کلاچ را تا نیمه بالا میآورید، همزمان دو پا درگیر است، یکی کلاچ و یکی گاز، به محض بالا آوردن کلاچ ماشین آرام آرام حرکت میکند، حرکت آرام ماشین در حالت نیم کلاچ را حرکت لاکپشتی میگویند.
مناسب شرایط ترافیک سنگین که ماشین سانتیمتری حرکت میکند یا قرار است از پارکینگ بیرون بیایید یا در هنگام دور زدن که سرعت پایین و جابجایی کم نیاز دارید.
اگر قصد دارید از اموزش رانندگی برای مبتدیان عبور کنید و حرفهای شوید اصل اول حفظ آرامش و خونسردی است. مهارتهای رانندگی پیچیده نیست اما اگر استرس بیش از حد بر شما غلبه کند مهارتهای ساده نیز شما را آزار خواهد داد. آرام و خونسرد باشید و حوصله کنید و قدم به قدم پیش بروید. مطمئن باشید که رسیدن به سطح حرفهای دور از دسترس نیست.
👮 نکات مهم آموزش رانندگی عملی 【۴۰ مورد کلیدی】
آموزش رانندگی با پراید و نکات کلیدی آن
ℹ️ در ابتدای آموزش رانندگی و روشن کردن پراید و هر نوع اتومبیلی که شبیه پراید است همیشه صکادرات یادتان باشد.
ℹ️ صادرات در آموزش رانندگی، یعنی اولصندلی را برای نشستن خود میزان کنید و حتما کمربند را ببندید و این اولین و مهمترین آموزش رانندگی است.
سپسآینه ها را برای رانندگی چک کنید.
ℹ️ بعد از آن دنده ها را امتحان کنید که در حالت خلاص باشند، در رانندگی اگر ماشین در دنده باشد و استارت بزنید، خودرو به سمت جلو اصطلاحا کله می کند.
ℹ️ کلاچ را پایین نگه دارید. حالا وقت روشنکردن است همین طوری الهی به امید تو استارت نزنید، در حالی که کلاچ را رو به پایین هدایت می کنید با پای دیگر ترمز را داشته باشد.
ℹ️ سویچ را موافق عقربه ساعت بچرخانید و با شنیدن صدای استارت کلید را رها کنید با پای چپ کلاچ را تا ته نگه داشته و دنده یک را جا بزنید.
ℹ️ حالا آمادهرانندگی هستید، راهنمای چپ را فراموش نکنید ، نگاهی به آینه بغل داشته باشید و در نهایت ترمز دستیرا بخوابانید، پا را از روی ترمز بردارید ، فشار کمی به پدال گاز وارد کنید و همزمان به نرمی کلاچ را آزاد کنید.
ℹ️ طوری کلاچ را آزاد کنید که پدال در تماس با کف پای شما باشد، کاملا واضح است که این حرف به این معنی است که یهویی پای خود از پدال کلاچ برندارید، کار بسیار ساده ایی است.
ℹ️ نگران نباشید تا شما پدال گاز را کنترل میکنید پراید گوش به فرمان شما خواهد بود. آرام باشید و حواستان را به اتومبیل و فضای اطراف دهید و شروع به رانندگی کنید.
ℹ️ ترمز دستی را با اهرم تنظیم صندلی اشتباه نگیرید. فرق شان از زمین است تا آسمان. اهرم تنظیم صندلی در سمت چپ قرار می گیرد و اصلا ربطی به ترمز دستی ندارد. در ابتدای آموزش رانندگی نگاهی دقیق به خودروی خود داشته باشید.
ℹ️ تا با اجزای آن آشنا شوید.مثلا بدانید که دکمه چراغ های فلاشر در جلوی فرمان و قسمت میانی بالای تکیه گاه فرمان قرار دارد.
👮آموزش رانندگی و راهنما زدن
ℹ️ در آموزش رانندگی،راهنما زدن را جدی بگیرید. راهنما را در اتومبیل به عنوان یک وسیله تزئینی و اضافی نبینید. در هنگام رانندگی و گردش به چپ و یا راست، و هر گونه تغییر مسیری حتما راهنما بزنید.
ℹ️ اگر اهرم راهنما را به بالا هدایت کنید راهنمای راست شروع به کار میکند و اگر اهرم را به پایین بزنید چراغ راهنمای چپ شروع به کار میکند و پس از چرخش راهنما از کار می ایستد و لازم نیست دوباره اهرم به بالا و یا پایین هدایت کنید.
ℹ️ راهنما زدن کار بسیار ساده ایی است. استفاده از راهنما فقط برای گردش به راست و یا چپ نیست. اگر در خیابانی رانندگی می کنید که داری چند لاین است باید و باید و باید برای تعویض لاین و هرگونه تغییر مسیر، راهنما بزنید. راهنما زدن در رانندگی را جدی بگیرید.
ℹ️ مورد جالب دیگر در راهنما زدن هنگام رانندگی این است که به محض رسیدن به پیچ و یا هرگونه تغییر مسیر راننده محترم تازه به یاد راهنما زدن می افتد، اینگونه افراد فکر می کنند که هیچکسی جز خودشان در خیابان در حال رانندگی کردن نیست و اصلا لازم نیست نگران خودرو های عقبی باشند. لطفا ۱۰۰ متر مانده به تغییر مسیر راهنما را بزنید.
ℹ️ وقتی راهنمای راست میزنیم باید به راست تغییر مسیر دهید و وقتی راهنمای چپ میزنیم باید به سمت چپ بروید، برعکس کار نکنید.
ℹ️ در آموزش رانندگی برخورد با موانع را یاد بگیرید. هر وقت مانعی را هنگام رانندگی دیدید، چنانچه سرعت شما بیشتر از دنده یک بود ابتدا با ترمز سرعت را کم کرده و سپس جهت کنترل خودرو و رسیدن به سرعت مناسب کلاچ را تا ته گرفته و دنده ی خودرو را کم می کنیم و کلاچ را رها می کنید، چنانچه مانعی به صورت ناگهانی ظاهر شد و لازم بود خودرو ایست کامل داشته باشد ( توقف ناگهانی) پدال ترمز و کلاچ را با تمام قدرت تا انتها فشار می دهید در زمان چرخش ها نیز این موضوع را رعایت کنید هرگز یک پیچ و یا دور برگردان ها ( یو ترن u turn ) را با سرعت بالا طی نکنید. آرام و باحوصله رانندگی کنید.
👮آموزش رانندگی و دنده عقب راندن
ℹ️ در آموزش رانندگی، دنده عقب رفتن نسبت به جلو رفتن کمی سخت تر است. برای دنده عقب رفتن در خودروی پراید ابتدا کلاچ را تا آخر بگیرید، سپس دنده عقب را که با R مشخص شده است را جا بزنید، یک چرخش به عقب داشته باشید برای راحتی کار می توانید دست راست خود را روی پشتی صندلی سمت راست خود بگذارید. وقتی دید کامل به پشت داشتید پدال گاز را کمی فشار دهید و همزمان آرام پا را از روی کلاچ بردارید، ماشین به عقب حرکت خواهد کرد.
ℹ️ در هنگام رانندگی، وقتی بر سر دوراهی قرار می گیرد و نمی دانید کدام مسیر را بروید. بدترین کار این است که وسط خیابان ترمز بزنید و یا مانند برخی از رانندگان حرفه ایی سرعت خود را کم کنید و از خودروی در حال حرکت دیگری آدرس را بپرسید و در نهایت برای تشکر دو تا بوق بزنید، راهنما زدن هم که اصلا کار بیهوده ایی است و به مسیر خود ادامه دهید.
ℹ️ لطفا در اینگونه موارد تا قبل رسیدن به دوراهی، راهنما به سمت راست بزنید در محلی ایمن توقف کنید، مسیر را پیدا کنید، سپس راهنمای چپ بزنید وارد خیابان بشوید و به مسیر خود ادامه دهید.
ℹ️ وقتی در جاده در حال رانندگی هستید و تابلوی ” با دنده سنگین حرکت کنید” را می بینید، یعنی از دنده یک و یا دو استفاده کنید. دنده های سنگین معمولا قدرتی هستند و سرعت کمتری را دارند. در آموزش رانندگی سعی در درک مفاهیم کنید تا بتوانید به موقع از دانش خود استفاده کنید.
ℹ️ در رانندگی، هر زمان ترمزکامل کردید و خودرو از حرکت ایستاد. دنده را روی یک قرار دهید. هر کجا که ایستادید، یعنی پشت چراغ قرمز هم توقف محسوب می شود. دنده را به دنده یک تغییر دهید.
ℹ️ وقتی سرعتتان به ۲۰ کیلومتر در ساعت رسید، لطفا کلاچ را بگیرید و دنده ۲ را جا بزنید. نترسید خودرو هنگام تعویض دنده خاموش نمی شود اگر درست عمل کنید و دستپاچه نشوید. برا ی جلوگیری از این مورد کافی است تا کمی فقط کمی پا را روی گاز قرار دهید و خیلی آرام به رها کردن کلاچ بپردازید.
👮با نگاه خیره رانندگی نکنید.
ℹ️ در هنگام رانندگی نگاه خیره نداشته باشید. سعی کنید دامنه ی دید وسیعی داشته باشید تا در صورت بروز حادثه زمان عکس العمل داشته باشید. نگاه خیره در رانندگی اصلا پیشنهاد نمی شود. آرام باشید و از رانندگی لذت ببرید و با تیز بینی حواستان به جاده، اتومبیل های دیگر مخصوصا به اتومبیل پراید خود باشد.
ℹ️ در رانندگی برای گردش به راست واضح است که باید فضای سمت راست خود را چک کنید و البته بوسیله آینه ها موقعیت کلی خودرو را در نظر داشته باشید و هنگام گردش به چپ نیز، توجه تان به سمت چپ باشد.
ℹ️ برای پایین آوردن سرعت کلاچ را نیمه بگیرید و اگر قصد ترمز گرفتن را دارید، کلاچ را تا انتها گرفته و ترمز بگیرید.
ℹ️ هنگام رانندگی بدن خود را منقبض نگه ندارید. لازم نیست برای نگه داشتن فرمان نیروی اضافی به آن وارد کنید. باید به سطحی از رانندگی برسید که بتوانید همزمان به اخبار گوش دهید و در عین حال یک رانندگی ایمن داشته باشید و حواستان به سرعت گیر های استاندارد خیابان باشد، و هنگام دیدن خطوط عابر پیاده با آخرین سرعت مجاز از آن عبور نکنید.
ℹ️ اولین چیزی که در رانندگی باید به آن مسلط شوید، صاف رانندگی کردن است. شما کافی است در مسیر خود حرکت کنید. چنانچه خودرویی به سمت شما آمد هل نکنید.
ℹ️ در شرایط عادی خودروی مورد نظر از مسیر شما منحرف می شود و در لاین خود قرار می گیرد لازم نیست شما از مسیر خود خارج شوید. دقت کنید اتخاذ تصمیم در رانندگی به هوش و شرایط بستگی دارد.
ℹ️ اگر در جاده ایی دو طرفه در حال رانندگی هستید و به ناگاه یک هیجده چرخ از مسیر خود خارج می شود و مستقیم و با سرعت به سمت شما می آید دیگر دلخوش نباشید که انشاالله به مسیر خود باز می گردد، در این شرایط مهارت رانندگی، دید و درک شما از شرایط است که میتواند به فریادتان برسد.
ℹ️ در حالت عادی و نرمال منحرف شدن از مسیر به عنوان تخلف محسوب می شود و جریمه دارد.
👮 آموزش رانندگی و پارک دوبل
ℹ️ در آموزش رانندگی پارک دوبل یکی از مهمترین موارد آموزش و امتحان است و شاید کمی آموزش و یادگیری آن سخت به نظر بیاید. یادتان باشد در پارک دوبل زمانی که در کنار اتومبیل جلویی می ایستید، پس از اینکه دنده عقب را جا زدید، فرمان را به سمت راست بچرخانید تا انتهای خودرو به سمت راست هدایت شود.
ℹ️ برای پارک دوبل از قاعده ساعت ۱۰ و ۱۱ استفاده کنید. زمانی که دنده عقب می آیید، به محض اینکه از گوشه نزدیک در عقب خودروی خود، انتهای خودروی پارک شده را دیدید، فرمان را به طور کامل بچرخانید.
ℹ️ در این حالت اتومبیل شما نسبت به اتومبیل پارک شده مانند عقربه های ساعت ۱۱ قرار می گیرد، همین فرمان را ادامه دهید تا بتوانید پلاک خودروی پارک شده را از شیشه ی جلوی ماشین ببینید. در حالت خودروی شما نسبت به خودروی پارک شده مانند ساعت ۱۰ است.
ℹ️ به محض قرار گرفتن در این موقعیت فرمان را بچرخانید تا موقعیت ماشین با ساعت ۱۱ برسد و این فرمان را ادامه دهید تا کاملا صاف بین دو خودرو قرار گیرید.
ℹ️ در ابتدا وقتی قصد رانندگی دارید، نگاهی به دسته گیربکس (دسته دنده) شکل و شمایلی را بر روی آن می بینید، این شکل ها کروکی جاده نیست. نشان دهنده ی جایگاه دنده ها می باشد.
ℹ️ معمولا در خودروها سمت چپ بالا،دنده یک و سمت چپ پایین دنده دو است . دنده را خلاص کنید اجازه دهید وسط بماند، وسط بالا دنده سه و وسط پایین دنده چهار است، حالا سمت راست بالا دنده پنج و سمت راست پایین دنده عقب است.
ℹ️ خودروی ما که پراید است همین دنده ها را دارد. در اتومبیل های دیگر ممکن است تعداد دنده ها بیشتر باشد.
ℹ️ حتما در کتاب های راهنمایی و رانندگی خوانده اید که در ۱۵ متری تقاطع ها مجاز به توقف نیستید، پس لطفا راننده باسوادی باشید و در ۱۵ متری تقاطع ها توقف نکنید.
ℹ️ در جلسات آموزش رانندگی سعی کنید تا کار کردن با پدال های کلاچ، ترمز و گاز را به خوبی تمرین کنید یاد بگیرید. با پدال ها آرام و خونسرد برخورد کنید تا رام شما باشند.
ℹ️ وقتی به یک تقاطع رسیدید و می خواهید آن را بپیچید، سرعت را پایین بیاورید، نیم کلاچ حرکت کنید و وقتی در مسیر خود قرار گرفتید کلاچ را آزاد کنید.
ℹ️ همواره در رانندگی در مسیر خود باقی بمانید و اجازه ندهید رانندگان بی ادب با چراغ دادن و بوق زدن ها نابجا و یا تغییر مسیرهای بیخود تمرکز شما بهم بزنند.
ℹ️ بخصوص برا ی خانم ها، لازم نیست شیشه را پایین دهید و شروع به داد و فریاد کردن کنید، این دقیقا همان چیزی است که آنها می خواهند. در این مواقع خونسرد باشید، شیشه را بالا دهید و در مسیر درست خود و با سرعت مجاز برانید.
ℹ️ حواستان باشد دقت بیش از اندازه هم می تواند موجب مشکل ساز باشد. شرایط خیابان، ترافیک، خودرو و مهارت رانندگی خود را بسنجید و درست رانندگی کنید.
👮 آموزش رانندگی و دور دو فرمانه
ℹ️ این موضوع را در رانندگی بدانید، وقتی دنده خلاص است به فشردن کلاچ نیازی نیست و وقتی ترمز دستی را می خوابانید باید از پدال ترمز برای توقف خودرو استفاده کنید. اصلا چیز پیچیده ایی نیست.
ℹ️ در آموزش رانندگی باید به همه ی مسایل خوب دقت کنید. فکر نکنید با ۱۴، ۱۵ روز آموزش راننده می شوید شما باید تمرین بسیار داشته باشید تا بتوانید خودرو را مانند اعضای بدن خود کنترل کنید.
ℹ️ در هر شرایطی جوی و غیر عادی. اما این زمان کوتاه بهترین فرصت است تا زیر نظر مربی کنترل کامل کلاج، دور دو فرمانه که در خیابان و کوچه های تنگ به داد شما می رسد و همچنین پارک دوبل را تمرین کنید و باید و نباید های آنها را بیاموزید.
ℹ️ در آموزش رانندگی دور دو فرمانه نیز مهم است، بیایید دور دو فرمانه را با نوشته ها تمرین کنیم. وقتی در خیابانی دوطرفه که تنگ وباریک نیز هست و از قضا تردد بالایی هم دارد می خواهید دور دو فرمانه بزنید.
ℹ️ راهنمای راست بزنید و در سمت راست خود توقف کنید، شما نمی توانید یهو وسط خیابان راهنمای چپ بزنید و یهو بپیچید. باید فضا را برای رانندگی خود مهیا کنید.
ℹ️ پس از اینکه در سمت راست خیابان قرار گرفتید و موقعیت را برای دور زدن مناسب دیدید، راهنمای چپ بزنید و تا خط وسط جلو فرمان بگیرید به مسیر دقت کنید اگر خودروی در حال عبور از لاین مخالف است اجازه دهید تا رد شود. اگر خیابان شلوغ است شما باید با احترام و در یک موقعیت خاص راه را بگیرید .
ℹ️ در اینگونه شرایط رانندگان لاین مخالف معمولا راه به شما می دهند، فقط هل نشوید. پس اینکه از خط میانه خیابان گذر کردید، با توجه به اطراف دنده عقب بگیرید و در نهایت پس اینکه در مسیر قرار گرفتید، فرمان بگیرد و به رانندگی خود ادامه دهید، حواستان به راهنما زدن باشد.
ℹ️ هنگام امتحان عملی رانندگی ، سعی کنید تا زمانی که ترمز دستی بالا است، کلاچ را پایین نگه دارید و دنده ها عوض کنید، این تمرین باعث، تسلط شما بر دنده ها می شود. هنگام امتحان عملی سعی کنید زمان برای خود بخرید و با این روش دنده های ماشین سرهنگ را چندین بار جا بزنید تا قلق ماشین او را بگیرید.
آموزش دنده عقب رفتن به زبان ساده
برای این که بتوانید به راحتی اقدام به حرکت با دنده عقب کنید، باید در ابتدا به مدت ۱۵ دقیقه بدون این که از دست راست خود استفاده نمایید، با دست چپ کنترل اتومبیل را در اختیار بگیرید. این روش می تواند کنترل شما را بر روی فرمان افزایش دهد.
برای حرکت با دنده عقب باید بسیار محتاط و مراقب باشید. استفاده از دنده عقب معمولا به غیر از پارک دوبل، در بیشتر مواقع ممنوع می باشد. مگر این که در محل پارک استفاده از دنده عقب ممنوع نباشد.
سوالات متداول :
تعداد دفعات مجاز برای شرکت در آزمون عملی رانندگی چقدر است؟
شما برای آزمون رانندگی محدودیتی از نظر تعداد دفعات شرکت در آزمون عملی ندارید. منتها جهت بالا رفتن مهارتهای رانندگی، قوانینی از طرف اداره راهنمایی و رانندگی وضع شده است. طبق این قوانین افراد بعد از ۴ بار مردود شدن در امتحان عملی، ملزم به گذراندن یک جلسه تمرینی بیشتر هستند. البته افسر راهنمایی رانندگی که مسئول گرفتن این امتحان است، ممکن است تعداد جلسات بیشتری را برای شما تجویز کند. راستی دوستان سوالات آیین نامه اصلی از اینجا دانلود کنید.
چه عوامل جانبی موجب قبولی در آزمون عملی می شود؟
هیچ چیز به اندازه حفظ آرامش و داشتن اعتماد به نفس نمی تواند موجب موفقیت شما شود. حتی بسیاری از افراد هستند که سالها تجربه رانندگی با ماشینهای مختلف دارند، اما به خاطر شرایط حاکم در آزمون و نقل قولهای بی اساس سایر شرکت کننده ها ، دچار استرس می شوند. این استرس بزرگترین سد در راه موفقیت شماست.
در کنار استرس، عدم اعتماد به نفس نیز می تواند سد راه شما شود. اگر برای چندمین بار است که در آزمون شرکت می کنید، نباید به خاطر رد شدن در آزمونهای گذشته، اعتماد به نفستان را از دست بدهید. با سختگیری هایی که در سالهای اخیر برای گرفتن گواهینامه می شود، افراد زیادی هستند که برای بار چندم در آزمون شرکت می کنند. مساله را شخصی نکنید، رد شدن در آزمون رانندگی نشان دهنده این نیست که شما نمی توانید راننده خوبی باشد. ماهرترین رانندگان نیز در هنگام رانندگی دچار اشتباه می شوند. اشتباه کردن در رانندگی و در زمان امتحان به مراتب بهتر از آن است که در آینده با اشتباه خود مرتکب اتفاقات ناخوشایند شوید.
آیا می توانم قبل از آزمون عملی در جلسات آموزشی بیشتری شرکت کنم؟
اتفاقا توصیه ما این است که در صورتی که احساس می کنید هنوز نیاز به آموزش دارید، قبل از امتحان عملی، بصورت داوطلبانه در چند جلسه دیگر بنا به نیاز خود شرکت کنید. به هیچ وجه برای شرکت در آزمون عملی عجله نکنید.
مطالب مرتبط :
منبع: testdriving.ir