سوالات آیین نامه اصلی
testdrivingquestions.wikibix.ir

اموزش عملی نیم کلاج

نویسنده : نادر | زمان انتشار : 07 اسفند 1399 ساعت 11:31

باتوجه به اهمیت حرکت لاکپشتی، می توان در مورد نیم کلاج و اهمیت آن صحبت کرد. معمولا در زمان هایی که خودرو سرعت خیلی کمی دارد و نمی توان سرعت ثابتی در نظر گرفت، باید از نیم کلاج استفاده کرد. معمولا در ترافیک ها و سربالایی ها بیشتر از نیم کلاج استفاده می شود. نیم کلاج هنگام شروع حرکت در سر بالایی‌ها بسیار کاربرد دارد و هر زمان که ناچار شویم آغاز حرکت خود را در سر بالایی چه روبه جلو و چه روبه عقب برویم و ترس از برگشتن و پس ردن خودرو داشتیم از روش نیم کلاج یا کلاج درگیر استفاده  می‌کنیم.

نیم کلاج روشی است که می‌توان از آن یک جایگزین موقت و مطمئن برای ترمزها در سر بالایی‌ها باشد.

چگونگی انجام نیم کلاج یا کلاج درگیر

پا بر روی ترمز قرار دارد و کلاج خودرو تا انتها گرفته می‌شود. دسته دنده درون دنده یک ، پاشنه پای چپ چسبیده به کف خودرو و با پنجه یا سینه پا کلاج آرام آرام بالا آورده می‌شود.

تا جایی که احساس شود صدای موتور خودرو عوض شده است و لرزشی بوجود آمده ( این نقطه از کلاج را نقطه لرزش گویند) کلاج در نقطه لرزش نگه‌ داشته می‌شود و نبایست بالاتر بیاید. در صورتی که کلاج را بیش از حد بالا بیاورید، ماشین خاموش می شود. در اینجا کلاج خودرو درگیر شده و ترمز موقت برای چند لحظه درست شده سپس با سرعت عمل خوب پا از روی ترمز برداشته و گاز داده شود.

در مرحله دوم بایستی کلاج به اندازه ۳-۲ میلی‌متر بالاتر بیاید تا به نقطه حرکت کلاج خودرو برسد در این نقطه چند ثانیه کلاج نگه داشته می‌شود تا حرکت خودرو کامل شود سپس کلاج رها می‌شود. همزمان با بلند کردن پا از روی کلاج، باید پدال گاز را فشار دهید تا ماشین حرکت کند. در صورتی که بعد از نیم کلاج به صورت ناگهانی کلاج ول شود، ماشین خاموش خواهد شد.

چکیده آموزش نیم کلاج یا کلاج درگیر:

۱-ترمز فشار داده می‌شود و از روی آن جدا نمی‌شود.

۲-کلاج تا انتها گرفته شده و دسته دنده در دنده یک و یا عقب گذاشته می‌شود.

۳-کلاج آرام آرام بالا می‌آید تا صدای موتور عوض  شده و لرزشی در خودرو ایجاد گردد. ( دور موتور از ۱ به پایین بیاید و به ۵/۰ نزدیک شود. )

۴-کلاج در نقطه لرزش ثابت شده پایین‌تر و بالاتر نرود چون که نیم کلاج یا کلاج درگیر درست شده است.

۵-با سرعت عمل مناسب گاز ثابت و کمی قوی‌تر از حرکت در کفی داده شود.

۶-پدال کلاج تنها به اندازه۱ تا ۲ میلی‌متر بالاتر می‌آید تا به نقطه حرکت برسد و در نقطه حرکت ثابت باشد.

۷-پس از حدود ۵ متر حرکت در سر بالایی کلاج آرام رها می‌گردد.

در تمام موارد بالا پاشنه پای راست و چپ چسبیده به کف خودرو می‌باشد.


منبع: nimkelaj.com