آموزش رانندگی برای کسانی که گواهینامه دارند
نویسنده : مینا علی زاده | زمان انتشار : 07 اسفند 1399 ساعت 12:07
آموزش رانندگی بعد از گواهینامه
در قدیم در بین کسانی که تازه شروع به رانندگی می کردند، مثلی رواج داشت که هنوز هم برخی به آن معتقدند. مثل “تا تصادف نکنی راننده نمی شوی” ، دیگر کاربردی در عصر مدرن امروز ندارد. تصور کنید با توجه به تقاضای زیاد مردم برای دریافت گواهینامه و شروع رانندگی، اگر هر کس برای راننده شدن در شهرهای بزرگ، باید تصادف کند، چه بلایی بر سر مردم آن شهر خواهد آمد.
در عصر جدید برای راننده شدن باید درست آموخت و به درستی تمرین کرد و درست به کار برد. آمار نشان می دهد که پر تصادف ترین زمان رانندگی در بین افراد، سه ماهه اول شروع رانندگی است.
اگر هنرجویان بتواننند در ماه اول شروع رانندگی تمام مهارت ها و اصول اولیه این هنر را بخوبی تمرین کنند، بسیاری از مشکلات رانندگی در کشور ما حل خواهد شد. بدین منظور در متن حاضر توصیه هایی مهم برای بهتر شروع کردن رانندگی برای شما عزیزان داریم.برای این کار ماه اول شروع رانندگی خود را به دو قسمت مساوی ۱۵ روزه تقسیم کنید.
۱۵ روز اول را به تمرین مهارت های رانندگی و کسب اعتماد به نفس در آن اختصاص دهید و ۱۵ روز دوم را برای رانندگی در معابری که تردد کمتری نسبت به خیابان های اصلی دارند، در نظر بگیرید.
در این میان رعایت برخی نکات مهم و کاربردی ضروری است که برخی از این نکات عبارتند از:
۱-مگر هزینه چند جلسه تمرین اضافه در یک آموزشگاه رانندگی چقدر است؟ شما که هنوز به مهارت و تسلط کافی برای نشستن پشت فرمان در خیابان های شلوغ نیستید، و با رفتن به خیابان ها بدون کسب مهارت های لازم، جان خود و سرنشینان خودرو و عابرین را به خطر خواهید انداخت، بهتر نیست که کمی بیشتر رانندگی را در کنار یک فرد حرفه ای تمرین کنید؟
هزینه به جا مانده از یک نقص عضو، یک تصادف منجر به فوت یا خود تعمیر یک وسیله نقلیه با این قیمت های فضایی، سرسام آور است. در واقع مراجعه به آموزشگاه و کسب مهارت و تسلط کافی برای رانندگی یک پیشگیری بزرگ از یک مصیبت بزرگ است.
هر چقدر تمرین بیشتر داشته باشید و آماده تر وارد دنیای رانندگی شوید، احتمال به خطر افتادن جان و مال خود و سایرین کمتر خواهد بود.
۲-در روزهای اول رانندگی از یکی از دوستان صمیمی و با صبر و حوصله خود بخواهید که در کنار شما باشد. تجارب خود را در اختیار شما قرار داده و از تصادفات و حوادث احتمالی جلوگیری کند.
البته باید در انتخاب این فرد دقت داشته باشید که همه تجربه کافی در رانندگی را داشته باشد و هم صبر و حوصله سر و کله زدن با یک تازه کار.
۳-فرمان، دنده و پدال های ترمز و گاز و کلاج ۵ وسیله ای در خودرو هستند که شما باید در ابتدا به کار با آنها تسلط کافی پیدا کنید و قلق هر کدام را به دست بگیرید. نیازی نیست از شلوغ ترین خیابان شهر برای اثبات راننده شدن خود شروع کنید.
در ابتدا از خیابان ها و معابر خلوت و کم تردد استفاده کرده و مهارت های استفاده از این ۵ ابزار را تمرین کنید تا بطور کامل به آنها تسلط پیدا نمایید. از سرعت زیاد اجتناب کنید. هر ۵۰ متر توقف کنید ودوباره از دنده یک شروع کنید. در ابتدا از دنده دو جلوتر نروید.
۴-اگر منزل شخصی شما در حواشی یک خیابان شلوغ است، از یکی از دوستان ماهر در رانندگی خود بخواهید خودرو شما را به مکانی خلوت و کم تردد انتقال دهد. مبادا در مسیر رسیدن به محل تمرین خود دچار حادثه شوید.
۱۵ روز اول را بطور کامل به تمرین بپردازید و قواعد و اصول رانندگی را بطور کاربردی، پشت فرمان مرور نمایید. رسیدن به مهارت و تسلط کافی معیار شما برای موفقیت در ماموریت ۱۵ روز اول باشد.
۵-تمرینات هر روز خود را زمانبندی کنید. هر روز و به مرور زمان تمرینات روزانه خود را افزایش دهید. شما در پایان ۱۵ روز اول باید کاملا به رانندگی در محیط های کم ترافیک و کم تردد تسلط پیدا کرده باشید. تمرین، تمرین و تمرین کلید موفقیت شما خواهد بود.
۶-بعد از پایان ۱۵ روز اول و تسلط به مهارت ها و اصول رانندگی، نوبت به شروع رانندگی در خیابان هایی با بار ترافیکی روان و کم ترددتر نسبت به خیابان های بزرگ شهر است. شما برای رسیدن به مهارت کافی با زمانبندی درست، تمرینات خود را ادامه دهید. دقت کنید که در روزهای بعد کم کم به ساعات تمرین خود بیفزایید تا از رانندگی خسته نشوید.
۷-رانندگی در خیابان های بزرگ و شلوغ نیاز به مهارت های خاصی دارد که جز با تجربه و گذشت زمان حاصل نخواهد شد. توصیه می کنیم تا ۳ ماه اول رانندگی از مراجعه به این خیابان ها خودداری کنید.
شما با کسب مهارت های اولیه رانندگی در مکان های کم تردد، هنوز آمادگی لازم برای رفتن به خیابان های شلوغ راندارید. ریسک نکنید. حتما قبل از رفتن به خیابان های شلوغ، چند جلسه ای را با یک مربی حرفه ای در خیابان های شلوغ تمرین کنید تا قلق های این خیابان ها را فرا گیرید.
در ماه های اولیه رانندگی خود، خیابان های جدید و مکان های جدید را تست نکنید. سعی کنید قبل از حرکت، بطور دقیق مقصد و مسیر خود را مشخص کنید و از رفتن به مسیرهای دیگر اجتناب کنید.
در انتخاب مقصد و مسیر خود به دو نکته مهم دقت کنید.
الف- سعی کنید نزدیکترین مسیر منهی به مقصد خود را انتخاب نمایید.
ب- سعی کنید مسیری را انتخاب کنید که بار ترافیکی کمتری داشته باشد و در واقع کم تردد و خلوت باشد.
کلام آخر
شما تازه شروع به رانندگی کرده اید. استرس های آغاز رانندگی هنوز با شماست. سعی کنید تمام قواعد و قوانین راهنمایی و رانندگی را که در کلاس های آموزشی فراگرفته اید، در هنگام رانندگی در ذهن خود مرور کنید و آنها را در حین رانندگی رعایت نمایید.
با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی علاوه بر احترام به قانون، از تصادفات و جریمه های مالی جلوگیری خواهد شد.رعایت مسائل ایمنی می تواند به آموزش رانندگی اصولی و صحیح شما کمک کند.
در هنگام ترک اتومبیل خود نیز دقت کنید که موارد ایمنی را رعایت کنید تا خودرو شما دچار سرقت نشود. در هنگام عبور از چهار راه ها و مکان هایی که در آن، چراغ راهنمایی نصب شده است، حتما به رنگ چراغ توجه نموده و به آن احترام بگذارید.
احترام به قوانین راهنمایی و رانندگی، احتمال خطرات را برای همه کاهش داده و شهری زیبا و امن را برایمان به ارمغان خواهد آورد.
مطالب مرتبط :
منبع: testdriving.ir