سوالات آیین نامه اصلی
testdrivingquestions.wikibix.ir

روش صحیح گاز دادن

نویسنده : نادر | زمان انتشار : 29 بهمن 1400 ساعت 19:00

1-گاز:
پدال گاز در قسمت سمت راست پایین روی کف ماشین قرار دارد و بوسیله پای راست کنترل میشود و طریقه ی قرار گرفتن پا روی آن بدین ترتیب است که پاشنه پا بین پدال ترمز و گاز قرار میگیرد و پنجه ی پا روی پدال گاز قرار میگیرد و با فشار دادن به پایین اتومبیل گاز میخورد و باید توجه داشت میزان فشاری که به پدال میدهیم. بوسیله عقربه روی صفحه ی مدرج دور موتور نشان داده میشود و وقتی قصد تعویض دنده نداریم نباید دور موتور از 2 بالاتر رود و برای تعویض دنده ی از 2 به بالا اول حتما باید گاز دهید تا اتومبیل دور بگیرد بعد دنده را زیاد کنید در ضمن نباید به دور موتور نگاه کنید چون اینکار بصورت عادت درآمده و خطرناک میباشد بلکه باید گوشهایتان با صدای موتور آشنا شده و متوجه میزان گاز بشوید.


دور موتور:

اگر هر عددی را که روی درجه ی دور موتور میبینیم که در اتومبیلهای قدیمی از 0-1-2-3-......-9-10 میباشد و بالای آن نوشته ضربدر 1000 و در اتومبیلهای جدید از 0-10-20-30...90-100 میباشد و در بالای آن نوشته ضربدر 100 ضرب کنیم تعداد دورهای میل لنگ در دقیقه در داخل موتور بدست میاید و معمولا دور موتور اتومبیلها بین 800 تا 1200تنظیم میباشدکه بستگی به تنظیم موتور داردو دور موتور نرمال 1000 می باشد.
2-ترمز:
پدال ترمز بین پدال گاز و کلاج قرار دارد و توسط پای راست کنترل میشود و نحوه ی قرار گرفتن پا روی آن مثل پدال گاز میباشد که استفاده از ترمز به سه روش  میباشد.

الف-ترمز تند(شدید):ترمزی است بسیار خطرناک که باعث تصادف میشود که حتی الامکان از آن نباید استفاده کرد و هر کس در جاهای پر تردد از آن استفاده کرده باعث برخورد چند اتومبیل شده و در شرایط اضطراری که مثلا جان یک انسان در میان باشد از آن استفاده میکنند توصیه میکنم همیشه میدان دید خود را افزایش داده و با رعایت فاصله ی ایمن و سرعت مطمئنه مجبور به استفاده از ترمز تند نشوید.

ب- ترمزآهسته:
بهترین نوع ترمز میباشد و همیشه از قبل جایی که میخواهید توقف کنید را در نظر میگیرید و بصورت میلیمتری ترمز را فشار میدهید و اتومبیل را نگه میدارید و اگر نیاز شد میتوانید فشار را به آرامی بیشتر کنید تا زودتر اتومبیل را متوقف کنید و معمولا در سرعت زیر 15 کیلومتر ابتدا کلاج را بگیرید بعد ترمز را فشار بدهید و انجام اینکار دو علت دارد.

اولا- هیچوقت اتومبیل ما خاموش نمیشود.

ثانیا- با تمرکز بیشتر و بهتری میتوانید ترمز را آهسته بگیرید.
ولی در سرعتهای بالاتر از 15 کیلومتر حتما اول باید با ترمز سرعت را به زیر 15 کیلومتر برسانید بعد کلاج را تا ته گرفته و با فرمان اتومبیل را تنظیم نموده و بعد ایست کامل کنید و دنده را خلاص نمایید.

ج -نیش ترمز:
معمولا برای کاهش و کم کردن سرعت میباشد و در مواقعیکه قصد ایست کامل ندارید از آن استفاده میکنید مثل عبور از سرعت گیر و غیره و مثل ترمز آهسته در سرعت پایین ابتدا کلاج و بعد ترمز میزنید ولی در سرعت بالا ابتدا با ترمز سرعت را کم کنید بعد ترمز بگیرید.

قانون ایست:
هرگاه خواسته باشید ایست کنید پس از اینکه اتومبیل را متوقف کردید ابتدا دنده را خلاص نمایید بعد پا را از روی کلاج بردارید ولی ترمز را رها نکنید و اگر توقف شما بیشتر از 20 ثانیه طول بکشد باید ترمزدستی را بکشید چون برای سیستم و بوستر ترمز ضرر دارد در صورتیکه توقف شما از 3 ثانیه کمتر باشد نیازی نیست دنده را خلاص کنید فقط باید از دنده یک بودن اتومبیل مطمئن شوید بعد حرکت کنید و اگر از سه ثانیه بیشتر شد اول دنده را خلاص کنید بعد پا را از روی کلاج بردارید دقت کنید بعد از اینکه دنده را خلاص کردید پا را حتما از روی کلاج بردارید چون برای بلبرینگ کلاج وخورشیدی دیسک ضرر دارد و اگر خلاص نکردید و پا را از روی کلاج بردارید اتومبیل رو به جلو پرت شده و خاموش میشود و احتمال برخورد وجود دارد.

3-کلاج:
پدال کلاج در سمت چپ پدال ترمز قرار دارد و  فقط با پای چپ کنترل میشود بهتر است پاشنه پای چپ را روی کف اتومبیل گذاشته و پنجه ی پا روی پدال قرار دهید.

وظیفه ی کلاج سه چیز میباشد.                                                                              
الف- وصل کردن و برقراری انتقال نیرو از موتور به گیربکس و از گیربکس به چرخها که دنده جلو باشد به جلو و دنده عقب به سمت عقب حرکت میکند.
ب- خلاص کردن یا قطع کردن ارتباط بین موتور و گیربکس و چرخها

 ج- تعویض دنده
 

حال به شرح آنها می پردازیم:
                                                           


الف- وصل کردن وبرقراری انتقال نیرو:

وقثی گاز میدهید اتومبیل در حال تولید نیرو میباشد و این نیرو روی دور موتور مشاهده میشود بطور مثال اگر دور موتور روی عدد 2000 باشد یعنی میل لنگ 2000 دور در دقیقه میچرخد و وقتی اتومبیل را درون دنده قرار دهید و بخواهید کلاج را بالا بیاورید این نیروی تولید شده توسط گاز و موتور را بوسیله ی گیربکس به چرخها منتقل میکنید اگر این انتقال بصورت ناگهانی وسریع انجام شود باعث ایجاد شوک به چرخها شده و موجب پرت شدن اتومبیل میشود پس باید کلاج را به آرامی بالا بیاورید تا عمل اتصال دیسک و صفحه کلاج به آرامی انجام شود در این صورت حرکت شما در کمال آرامش و نرمی خواهد بود.                                                                            


ب- خلاص کردن دنده:

وقتی کلاج را تا انتها بگیرید ارتباط بین چرخ و موتور قطع میشود یعنی دیسک و صفحه کلاج از همدیگر جدا شده و دنده بصورت موقت خلاص شده و باید دنده را خلاص کنید تا بتوانید پا را از روی کلاج بردارید.                                     

ج-تعویض دنده:

موقعیکه کلاج را تا انتها فشار دهید دریچه ی همه ی دنده ها باز شده شما میتوانید دسته دنده را درون هر دنده ای قرار دهید.                      

6- فرمان:
بهترین حالت قرار گرفتن دست در نیمکره ی بالای فرمان میباشد و فاصله دو دست نباید از یک وجب کمتر باشد و حداقل فاصله ی بین دو دست ساعت 10 و 10 دقیقه و حداکثر ساعت 9 و 15 دقیقه میباشد و به چند علت بهترین حالت قرار گرفتن دو دست بر روی فرمان جهت کنترل فرمان هنگام حرکت در مسیر مستقیم به صورت ساعت 9 و 15 دقیقه میباشد و دست نباید روی فرمان جابجا شود و بهتر است ثابت باشد و به فرمان نگاه نکنید.                                                                  

الف- پس از یک رانندگی طولانی دستها و بازوها کمتر خسته میشود.
ب- بعد از گذشت چند ماه یا سال از رانندگی استیل بدن ما به هم نمی خورد.
ج- در سرعتهای بالا باعث بر هم خوردن تعادل اتومبیل و عدم کنترل فرمان نمیشود.

پس بنابر این بهترین حالت چرخاندن فرمان در گردشها دورها و سرپیچهای خطرناک در اتومبیلهای سواری بصورت ضربدری (دست روی دست) و از قسمت بیرونی فرمان و در اتومبیلهای سنگین  بدلیل بزرگ بودن قربیلک فرمان فقط از حالت ساعت 9 و 15 دقیقه و هنگام چرخاندن فرمان بدلیل بزرگ بودن قربیلک فرمان را از قسمت داخلی گرفته و بچرخانید و هیچگاه از قسمت پایین فرمان جهت کنترل و هدایت اتومبیل استفاده نکنید.


منبع: www.amoozeshnima.blogfa.com